VDS Nasıl Sıfırlanır?

VDS sıfırlama müşteri paneli üzerinden gerçekleştirilen bir işlemdir. Kullanımıyla birlikte pek çok farklı avantaj yaratan ve özellikle trafiği yüksek internet siteleri tarafından büyük bir rağbet gören VDS, sanal bir makine ya da sunucu olarak ele alınabilir. Bu doğrultuda kullanıcıların farklı sebepler dolayısıyla zaman içerisinde VDS sunucularını sıfırlamak isteyebileceklerine dair bilgi vermek yanlış olmaz. Kurulum konusunda büyük bir avantaj sağlayan ve tamamen pratik bir kullanıma sahip olan bu sunucu sıfırlama konusunda da kullanıcıları için avantajlı bir hizmet verir.

VDS Sıfırlama İçin Yapılacaklar

vds sıfırlama
vds sıfırlama

VDS sıfırlama için öncelikle müşteri paneline giriş yapmak gerekir. Müşteri paneline ulaştığınız takdirde sol kısımda “Sunucu & Hostinglerim” adlı bir bölüm karşınıza çıkacaktır. Müşteri paneli konusunda oldukça avantajlı bir hizmet sağlayan ve sunucu hakkında pek çok farklı işlemi bu sistem üzerinden yapabilmeyi mümkün hale getiren VDS, avantajlı ve işlevsel bir kullanım sunuyor olması sebebiyle dikkat çeker.

VDS Sıfırlama İşlemleri

VDS sıfırlama işleminiz için müşteri panelinizden gerekli bölüme ulaştıktan sonra aktif VDS seçeneğinizi tercih etmeniz gerekir. Tercihinizi gerçekleştirip bir miktar aşağıya inmeniz ile birlikte Install kısmı görülecektir. Bu kısımda işletim sistemini seçerek yeni şifre belirlemeniz ve ardından belirlediğiniz şifrenin onaylanmasını sağlamanız gerekir.

Şifre onaylandıktan sonra Reinstall adı verilen butona basmanız ve karşınıza gelen bildiriyi onaylamanız gerekir. İşlemleri tamamladıktan sonra karşınıza çıkan bilgiyi onaylamanız ile birlikte yaklaşık olarak 10 dakikalık bir işlem başlar. 10 dakikalık bu işlemin sonucunda VDS sıfırlama işlemi tamamlanmış sayılır. Dolayısıyla kurulum konusunda olduğu gibi sıfırlama konusunda da avantajlı bir kullanım sağladığını dile getirmenin kesinlikle yanlış olmadığı VDS sunucusu işlevsel ve pratik bir sunucudur.

VDS Özellikleri Nelerdir?

vds özellikleri
vds özellikleri

VDS olarak adlandırılan bu sunucunun kendine ait farklı özellikleri olması her geçen gün daha fazla internet sitesi sahibi tarafından tercih ediliyor olmasını sağlar. Kaynakları yalnızca kullanıcısına hizmet eden bir sunucu olması sebebiyle dikkat çeken ve bağlı olduğu sunucunun işletim sisteminden bağımsız şekilde çalışabilen VDS, temelli bir sanal sunucu hizmetidir. Kullanıcı dostu bir kullanıma sahip olması ve sıfırlama ya da aktif hale getirme konusunda önemli avantajlar yaratması bu denli yaygın şekilde tercih edilmesini sağlayan önemli etkenler arasına girilmiştir.

VDS Kimler İçin Uygun?

VDS sıfırlama işlemleri gibi kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmesi gereken işlemler konusunda çok önemli avantajlar sağlar. İnternet sitesi barındırma onlarında sunucu yatırımlarının oldukça önemli olduğunu farkında olan site sahiplerinin tercih ettikleri bu sunucu küçük ve orta ölçekli pek çok şirket için tercih haline gelmiştir. Uzaktan bakıldığı takdirde maliyeti yüksek bir yatırım olarak ele alınsa dahi kullanılmasıyla birlikte çok sayıda avantaj yarattığını dile getirmek kesinlikle yanlış olmaz.

VDS nasıl sıfırlanır sorusuna verilmesi gereken yanıt müşteri paneli üzerinden izlenecek çeşitli adımlar ile gerçekleşir. Birden fazla alan adı barındırmak, oyun sunucusu altyapısı sağlamak veya yedek sunucu olarak kullanmak isteyen pek çok kişinin tercihi haline gelen VDS, sıfırlama ve aktif hale getirme konusunda büyük avantajlar yaratır. VDS üzerine herhangi bir kontrol paneli yazılımı kurabilir ve oldukça pratik şekilde kullanım sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra veri tabanı sunucusu olarak kullanmanızın da kesinlikle mümkün olduğu ve bu gibi sebepler dolayısıyla büyük avantajlar sağlayan VDS genel vadede ele alındığı takdirde tamamen güvenilir bir sunucu hizmeti yaratır. Özellikle ağ bağlantısı yüksek olan ve yüksek bir trafik ile hizmet veren internet siteleri adına kesinlikle tercih edilmesi gereken bu sunucu müşteri paneli sayesinde dakikalar içerisinde sıfırlanabilir ve tekrar kullanıma hazır hale getirilebilir.

Yorum yapın