VDS Satın Aldıktan Sonra Kurulum İşlemleri

VDS sonrasında kurulum çeşitli sebepler dolayısıyla bir sanal makine olarak anılmakta olan VDS sunucusunu satın alan pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan bir konudur. Sanal sunucu satın aldıktan sonra öncelikle ürünü aktif hale getirmek gerekir. Ürünü nasıl aktif hale getirileceği sanal sunucu satın alım esnasında kullanıcılara verilen bir bilgidir. Ardından müşteri paneli görülecek ve müşteri panelinde kurulum yap butonu bulunacaktır. Müşteri panelinde yer alan kurulum yap butonuna tıklayarak hizmeti tamamlamak mümkündür.

VDS Satın Alım İşlemi Sonrası Kurulum İşlemleri Zorlu mudur?

VDS aldıktan sonra kurulum işlemleri sanal sunucu kullanmak isteyen kullanıcıların gözlerini korkutuyor olsa da bu işlem müşteri paneli üzerinden birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilecek kadar pratik ve kolaydır. Bunun için yalnızca ürünü aktif etmek ve müşteri paneline ulaşmak gerekir. Müşteri paneli ulaştıktan sonra kurulum yap butonu karşınıza çıkacaktır. Karşınıza çıkan kurulum yap butonu yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika içerisinde kurulum işleminin tamamlanmasını sağlar.

Eğer kurulum aşamasında herhangi bir problem ile karşılaşılmazsa yaklaşık olarak 20 dakika içerisinde kurulum işlemleri tamamen bitecek ve kurulum bittikten sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Dolayısıyla oldukça pratik bir kullanım sunan VDS kurulum açısında da kesinlikle avantajlar yaratır.

VDS Nedir?

VDS kurulumu hakkında çeşitli bilgiler ile karşılaşan pek çok kişi daha önce bu gibi bir konu hakkında araştırma yapmaları için VDS ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmayabilir. Bu durumda kafa karışıklığı yaşamak kesinlikle normaldir. Virtual Dedicated Server buna gelen yani sanal atanmış sunucu olarak Türkçe diline çevrilen bu terim kullanıcıları internet üzerinden uygulamalar oluşturmak, oluşturdukları uygulamaları dağıtmak ve barındırmak amacıyla yönetim hizmeti sağlar. Dedile edilmiş bir sonucu kiralama olanı sağlayan ve sanal bir makine olarak adlandırılan VDS, çok kiracılı bir ortam sunmaz yani diğer müşterilerle paylaşım söz konusu değildir. Bu durum birçok farklı avantaj sağlarken güvenli ve özel bir hizmet almanız konusunda önemli bir rol oynar.

VDS Özellikleri Nelerdir?

vds özellikleri nelerdir
vds özellikleri nelerdir

VDS malikleri olarak dile getirilebilecek pek çok farklı özellik olduğunu dile getirmek yanlış olmaz. Kendi CPU tahsisi, belleği, disk yeri ve bant genişliği VDS, diğer kiracılarla paylaşmayı gerektirmez. Yalnızca birinin erişebileceği özel bir kaynak seti sunan VDS kullanım esnasında sağladığı avantajlar ile dikkat çeker ve bu durum kullanım alanlarının oldukça geniş hale gelmesini sağlar.

VDS kurulumu konusunda sağladığı pratiklikler sebebiyle de dikkat çeken bir kaynak olarak bilinir. Müşteri paneli üzerinden yalnızca 20 dakikalık süreç içerisinde kurulum gerçekleşir ve kullanım mümkün olan en hızlı şekilde başlar.

VDS Nasıl Çalışır?

Kullanımı ile çok sayıda avantaj sağlayan VDS çalıştırılması için öncelikle aktif hale getirilmesi gereken bir kaynak olarak ele alınabilir. Tek bir fiziksel sunucu üzerinden birden çok sanal makine oluşturma prensibi ile çalışan VDS, tıpkı özel bir sunucu gibi kendine ait bir işletim sistemi bulunur. Bunun yanı sıra kaynakları ve yapılandırması da tamamen kendine özeldir.

VDS kurulumu kolay olan bir sanal makine olması sebebiyle tercih edilir. Bu kaynak ile kullanıcılar işletim sistemlerini, yazılımlarını ya da uygulamalarını yükleme şansı yakalar. Bunun yanı sıra depolama gibi kaynakların yapılandırılması konusunda da önemli bir rol oynar. Tüm bunların yanı sıra güvenlik ayarlarının kullanıcılara göre özelleştirilebilir olması kullanım esnasında meydana gelebilecek problemlere engel olur. Yedekleme ve olan üstü durum kurtarma planları VDS yaklaşık olarak 20 dakikalık süreç içerisinde her şeyiyle hazır hale gelir ve kullanım için uygun olur.

Yorum yapın